Cum se pregatesc proprietarii de ambarcatiuni pentru noul sezon

Posted by Marina Eforie
on 28 Februarie 2017

 

Aplicarea de vopsea antivegetativă la bărci este, fără doar și poate, munca fără final a proprietarilor de ambarcațiuni.

Cum primăvara se apropie încet-încet, proprietarii de ambarcațiuni trebuie să își facă loc in program pentru activitățile specifice de pregătire a bărcilor pentru noul sezon. Din aceste pregătiri de primăvară face parte, la începutul fiecărui sezon, împrospătarea vopselei  antivegetative.

 Conform specialiștilor, depunerile de scoică sau de vegetație, chiar și cele “ușoare” sau “moderate” pot duce la o scădere a vitezei de navigație. Astfel, mai ales pentru bărcile care participă la competițiile de yachting, vopsirea ambarcațiunii cu produse antivegetative a devenit obligatorie la începutul ficecărui sezon . Desigur, procedeul în sine poate fi făcut atât de proprietar, dar se poate apela și la serviciile specialiștilor. Indiferent cine va face această activitate, există câteva reguli ce trebuie respectate. În primul rând, nu uitați de măsurile de protecție și siguranță. Dacă v-ați decis să vopsiți ambarcațiunea în timpul liber de care dispuneți, nu uitați sa verificați în prealabil condițiile meteorologice. Vopseaua antivgetativă nu trebuie aplicată la temperaturi scăzute sau când umezeala este crescută. Suprafața ce urmează a fi vopsită, trebuie curățată corect (se folosește degresant, se mătuiește chila, zgârieturile sau fisurile se repară cu chit epoxidic). Apoi se marchează zona ce urmează a fi vopsită, se aplică grundul, iar apoi urmează vopseaua antivegetativă.

Deși poate suna că totul este foarte simplu, procedeul poate dura în funcție de starea chilei ambarcațiunii, dar și de dimensiunile acesteia.

 La Marina Eforie oferim, contra cost, și servicii de antifouling. Puteți cere detalii/ofertă pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.